Springbank 15 Year Old

atsisiųsti (2)

Tai kol kas seniausias viskis, kurį teko ragauti. Na, kaip supratau, metai tikrai yra svarbu…Kas dar krito į akis – su dizainu bent jau ragauto viskio atveju, nieko ypatingo, bendras dėžutės, etiketės vaizdas, lyginant su kitais, netgi daugiau nei kuklokas. Bet čia ir gali apsigauti, žmogus, vaizdas dar ne viskas.

Tai dar vieno regiono – Campbeltown – viskių, atstovas. Šis regionas vienas mažiausių, jame  šiuo metu veikia tik trys distilerijos – bet kaip rašoma, būtent čia pirmausiai ir buvo pradėtas gaminti viskis, seniai seniai. Minėtame Springbank’e viskas iki šiol daroma rankomis, patys sau gaminasi salyklą. Jėga, ar ne?

Kvapas: sodrus, jaučiasi mediena, gal ir riešutai, kiek aštrumo – tikrai kitoks nei kitų “saldžių“ ar dūmingų viskių.

Skonis: vientisas, turtingas, aromatingas. Yra ir kažkokio saldumo, kuris maišosi su aštrumu, mmm…geras reikalas. Beje, ir laipsnių yra, visi 46 proc., teko ragauti praskiedus vandeniu.

Poskonis: ilgas, malonus, turtingas. Nežinau, koks turėtų būti tobulo viskio poskonis, bet šis man kol kas vienas iš pačių pačiausių…

2013 10 30:

Kvapas: 9

Skonis: 10

Poskonis: 10

Iš viso: 9, 66

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s